Weerklank voor overlevers van kindermishandeling

Lotgenotencontact

Welkom en ervaar de kracht die je kan putten uit het contact met andere overlevers van kindermishandeling. Wij bieden je een veilige haven waar je jezelf mag zijn zonder beoordeeld of veroordeeld te worden.

Onze lotgenotenwerking is geen vervanging voor therapie. In een vertrouwelijke omgeving kan je lotgenoten ontmoeten . Je verhaal delen en herkenning vinden doet deugd.

Sommigen praten voor het eerst over hun jeugd omdat ze zich erover schaamden. Voor anderen is het fijn om nog eens op verhaal te komen, ook al werd het al zovele malen verteld.

Ben je 18 jaar of ouder en weet je, denk je of twijfel je dat je psychisch of fysiek bent mishandeld of verwaarloosd of dat je seksueel geweld hebt meegemaakt? Iedereen (m/v/x), met elke achtergrond, is welkom. Kindermishandeling komt overal voor en kent geen grenzen. 

Wil je graag deelnemen of twijfel je of je met jouw verhaal, identiteit of achtergrond welkom bent? 

Bezorg ons je naam en e-mailadres en een ervaringsdeskundige neemt met jou persoonlijk contact op voor een eerste kennismaking.Contacteer ons

 

 

 

 

 

 

 

Voor mij was het niet zo erg”

We vergelijken niet. Jij bent met jouw verhaal welkom

Online bijeenkomsten

Elke week, afwisselend op dinsdag of woensdag van 19u30 tot en met 21u30.

We komen online samen met een groepje van maximum 10 personen. Een ervaringsdeskundige begeleidt het gesprek. Samen staan wij in voor een veilige plek waar iedereen binnen hun tempo en grenzen iets over zichzelf kan delen.

Ben je 18 jaar of ouder en weet je, denk je of twijfel je dat je psychisch of fysiek bent mishandeld of verwaarloosd of dat je seksueel geweld hebt meegemaakt? Je kan met jouw vragen en herstel bij Echo terecht.

Contacteer ons

Fysieke bijeenkomsten:

Op dit moment is er maandelijks een bijeenkomst in  Antwerpen,  Mechelen, Leuven en Aalst en Oostende. Het is vlot bereikbaar met het openbaar vervoer. De gebouwen zijn rolstoeltoegankelijk. Neem contact op indien je graag zou deelnemen aan een fysieke bijeenkomst.

Met deelname verklaar je je akkoord met onderstaande afspraken

  1. Ik respecteer de privacy van de groep. Wat in de groep gezegd wordt, blijft binnen de groep.
  2. Wanneer iemand een verhaal deelt, beoordeel of veroordeel ik een ander niet. Iedereen is met zijn/haar persoonlijk verhaal en herstelverhaal welkom. Ik luister zonder oordeel.
  3. Ik ben enkel drager van mijn eigen verhaal. Ik moet het verhaal van de ander niet dragen.
  4. Ik moet een ander niet helpen en ik vraag ook niet de hulp van anderen. Ik weet dat dit geen therapiegroep is.
  5. Ik kies zelf wat ik in de groep wil delen, binnen mijn eigen grenzen.
  6. Ik mag het gesprek beleefd verlaten indien ik me bij het besproken onderwerp niet veilig of goed voel.
  7. Ik ben waakzaam over mijn spreektijd opdat iedereen de ruimte krijgt om het woord te nemen.
  8. Na een bijeenkomst neem ik de tijd om voor mezelf te zorgen.
  9. Het welbevinden van de groep is een gedeelde verantwoordelijkheid waarvoor we ons samen inzetten.
Bij Echo mag geen alcohol of illegale drugs tijdens de bijeenkomsten. Lotgenoten die onder invloed zijn van illegale drugs en/of alcohol zullen niet mogen deelnemen.